Ruben rijdt naar het podium in Vledder

Op 3 september stond bij een aantal HWV’ers de wielerronde van Vledder in de agenda. Een criterium met rondes van net boven de 1km wat 46 keer afgelegd moest worden, duizeligheid gegarandeerd. Gelijk vanaf ronde 1 waren het de mannen van HWV en Tour de Tietema die de koers hard maakten. Amper 10 minuten onderweg demarreerden er 2 man en reden weg van het peloton. Chris maakte gebruik van zijn stembanden; GAAN RUBEN, onderdanig als Ruben is deed hij wat Chris zei en spurtte hij binnen een ronde naar de koplopers toe.

Met 3 man werd er netjes kop over kop gedraaid in de kopgroep en liep de voorsprong op tot boven de 30 seconden. Dit natuurlijk mede door het goed afstoppen van HWV in het peloton. Een uur lang bleef de voorsprong schommelen tussen de 20 en 30 seconden totdat Chris samen met een man van Tour de Tietema los kwam van het peloton en de kopgroep nadere tot een kleine 10 seconden. Hierop reageerde het peloton waardoor Chris en zijn medevluchter wijselijk de benen stil hielden en de boel weer gingen afstoppen.

Uiteindelijk kon de kopgroep met een veilige marge voor het podium sprinten. Het werd een lange sprint waarin Ruben uiteindelijk 3e werd, zijn 1e officiële podiumplaats was een feit! Chris won de sprint van het peloton en pakte hiermee de 4e plaats. Jan Bert werd 16e en Jos heeft helaas vroegtijdig de koers moeten verlaten.

Tim mocht een paar uur later aantreden bij de amateurs, hij werd hier 5e. Het wedstrijdverloop van deze koers is de schrijver onbekend!

Fotos